Bejelentkezés | Regisztráció | -------------------------

Egyesületi hírek

Emberiség Csoport

2012-02-22

Létrehozunk egy szövetkezetet, amelyben mindenki egyenrangú tag lesz. Ebben minimum 200 családot, illetve szövetkezeti tagot szeretnénk tömöríteni.

Képzeld el, hogy a saját személyes kódoddal belépsz az Interneten a saját áruházadba. Ott egy számítógépes program segítségével felmérheted a saját és családod számára szükséges havi vagy heti szükségleteket friss zöldség, gyümölcs, különböző egyéb készítmények tekintetében.
Eztán előre eldöntheted, hogy mire lenne szükséged a következő napokban, leadhatod a megrendelést, majd az előre egyeztetett időben, az előre egyeztetett helyen és módon át is veheted a megrendelt árut.
Ebben eddig semmi szokatlan nincs, hiszen az e-kereskedelemben ezek a dolgok már évek óta megszokott folyamatok.

Csakhogy!

Az emberek zöme ma különböző multinacionális bevásárlóközpontokban szerzik be az élelmiszereiket, ahol enyhén szólva is kétséges, hogy mi miből, honnan származik.
Jobb esetben ellátogatnak piacokra, kisboltokba, és helyi termelőktől vesznek termékeket.
A legritkább pedig az, amikor maguk termelik meg saját élelem szükségleteiket.

Mi egy újfajta megoldást kínálunk erre: létrehozunk egy szövetkezetet, amelyben mindenki egyenrangú tag lesz. Ebben minimum 200 családot, illetve szövetkezeti tagot szeretnénk tömöríteni. Lehetőségünk van arra, hogy igen kedvező áron kibéreljünk egy jól felszerelt, ám jelenleg nem működő kisüzemet, ahol a különböző élelmiszereket nagyon sokféle módon lehet feldolgozni, tárolni.
Az üzem újraindítását közös erővel oldjuk meg, amelynek költségeit szövetkezeti tagi befizetésekkel oldjuk meg. Ez tagonként nem haladja meg az egyszeri 15 ezer forintot. A beérkező pénz egy közös kasszába kerül, amelynek útját minden szövetkezeti tag percről percre nyomon követheti a szövetkezet Internetes oldalán. Itt kiderül, hogy mikor mi történik, mire megy a pénz.

Az üzem beindításával párhuzamosan megkezdődik a kínálati paletta kialakítása, valamint az igényfelmérés. A tagok a már említett űrlap segítségével közösen eldöntik, miket dolgozzanak fel a kisüzemben.
Miután az üzem indulásra készen áll, a következő hónapban befizetett összegekből már friss- és késztermékeket kapnak a szövetkezet tagjai.
Ráadásul – noha személyesen nem kell jelen lenniük minden folyamatnál – mégis nyomon követhetnek mindent, ami történik.
A szövetkezet tagjai pontosan tudni fogják, hogy az alapanyagként használt élelmiszerek kiktől, honnan származnak, mert valamennyit bemutatjuk kisfilmeken az Internetes oldalon. Az oldalon az is nyomon követhető lesz, hogy az adott termékek milyen fázisokon mennek keresztül, kik, hogyan dolgoznak vele, amíg a termőhelytől a saját kis üzemünkön keresztül eljut hozzájuk.
Ma melyik boltban vásárolt termékről mondható el, hogy pontosan tudjuk, hol termett, ki dolgozta fel, mi került bele plusz adalékként, és hogyan jutott el az asztalunkra?

Az eredmény az lesz, hogy a szövetkezet tagjai úgy jutnak kiváló minőségű, hazai alapanyagokból készült élelmiszerekhez az év 365 napján, hogy egyrészt ismerik a gyártási folyamat minden részét, másrészt sokkal jobb áron kapnak meg mindent, hiszen a láncolatból kikerül a nagykereskedő, a kiskereskedő, a feldolgozó és a szállító haszna azáltal, hogy a termelőtől átvett élelmiszerek rögtön a szövetkezethez, azaz hozzánk kerülnek.

Hogy milyen termékeket tudunk majd önmagunknak kínálni, csak rajtunk múlik. Közösen döntünk arról, hogy milyen fejlesztéseket hajtsunk végre, hiszen az üzemet mi béreljük, mi működtetjük, mi tartjuk fenn, és a feldolgozott termékeket is mi fogyasztjuk.

Ha felkeltetük az érdeklődésedet, az Egyesületre hivatkozva jelentkezz:

« Előző hír
1128 hírolvasó
Minden hírKövetkező hír »
HungExpo kedvezményes belépő

• Víztisztítók
  • Ajánlatunk
  • 2010-2024 © NET Okatási és Kulturális Egyesület
    A weblap tartalmának másolása és módosítása tilos, kivéve az erre a célra készített oldalak tartalma.